Takavvattningssystem

Ett snabbinstallerat takavvattningssystem

BLÜCHERs kompletta takavvattningssystem i rostfritt stål går mer än dubbelt så fort att installera jämfört med ett traditionellt takavvattningssystem, och blir i slutändan också billigare än exempelvis ett rörsystem i plast. Kan det ens vara möjligt? Svaret är ja.

Den höga flödeskapaciteten gör att det går åt färre brunnar, och stabiliteten i ett rostfritt takavvattningssystem gör att det bara behövs hängas upp var tredje meter. Upphängningsskenor behövs inte. BLÜCHERs rörsystem fogas samman enligt pushfit-systemet, medan ett rörsystem i plast måste svetsas ihop i varenda skarv. 

BLÜCHERs takavvattningssystem omfattar rostfria takbrunnar och tillbehör, och kombineras med fördel med BLÜCHER® EuroPipe rörsystem i rostfritt stål. Systemet kan användas för alla typer av platta tak med bitumen eller gummiduk, och passar lika bra för både vakuum- som självfallssystem.

Normtider takavvattning

Spara både tid och pengar

Tid är pengar, och att installera BLÜCHERs rostfria rörsystem går så fort att summan som sparas in på arbetskraft är större än mellanskillnaden i inköpspris mellan rostfritt och plast.

I Normtidshandboken (se bild till vänster från sid. 22 & 23 ur Normtidshandboken) finns normtider nedskrivna för installation av olika typer av avloppsledningar, som sedan läggs ihop med normtider för takavvattningssystem som tar hänsyn till olika typer av upphängningar för att få fram en sammanlagd normtid för installationen. Då ett rostfritt takavvattningssystem från BLÜCHER inte kräver den sortens upphängning, räcker det att utgå från normtiden för rostfritt i tak när man beräknar tidsåtgången för att installera BLÜCHERs rostfria takavvattningssystem.

ROOF_Sc070_Snit_Gravity_Still_01_1850

Maximal prestanda och minimalt underhåll

Takavvattningssystemet i rostfritt stål motstår deformation, korrosion och brand, samtidigt som det kräver minimalt underhåll. Det rostfria stålets jämna invändiga yta garanterar utmärkt självrengöring, hög flödeskapacitet och motverkar igensättning.

Roof_110822_3

Vi finns här för att hjälpa till från start till färdig installation

Vi kan hjälpa till med utveckling och utformning av det bästa takavvattningssystemet för just ditt projekt. Be om en flödesberäkning för att avgöra förutsättningarna för det kompletta systemet med brunnar, rör, rördelar och tillbehör.


Läs mer om användningen av BLÜCHER® takavvattning i några av våra projekt