Råttsäkra lösningar

Håll byggnaden fri från råttor

Råttor är en av de största utmaningarna för avloppssystemet. De gnager sin väg in i avloppet, bygger bon och föder ungar. De mår bra och rör sig säkert i avloppssystem, men om de får tillgång till din bostad kommer de att åstadkomma stor förödelse och kan sprida bakterier och sjukdomar.

Ett säkert sätt att hålla råttorna borta är med råttsäkra rör i rostfritt stål. Rör av plast eller betong låter råttor gnaga sin väg igenom dem, vilket kan resultera i en dyr affär att gräva upp och återmontera rörsystemet på nytt.

351_300_110-exploded

Rostfritt stål håller råttorna utanför

Undvik att bjuda in råttor i hemmet, genom att följa tre enkla riktlinjer:

  • Använd rör i rostfritt stål eller andra råttsäkra rör vid nybyggnad och renovering
  • Se till att brunnar och vattenlås är i rostfritt stål
  • Välj ett golvbrunnsgaller i rostfritt stål som kan skruvas fast i brunnen

Läs mer om 100% råttsäkra avvattningslösningar i rostfritt stål
Rottestop_1_small

Tänk på vilken råttblockerare du använder

En råttblockerare installeras antingen i rörledningarna eller som en del av dem. Idén med en råttblockerare är att vatten kan passera igenom den men inte råttor. Även om det är en smart lösning, kan råttblockerare förorsaka andra problem, exempelvis minskat vattentillflöde, vilket påverkar avloppens självrengöring, eller igensättning.

Vårt råttstopp är en vid expansion av rörledningen som kan användas i vertikala avloppsrör. Råttstoppet hindrar att råttor rör sig uppåt i rörledningen genom att ta stöd mot rörväggen.

Läs mer om BLÜCHER® Råttstopp