Parkeringshus och garage

Parkeringshus

Varför ska du välja BLÜCHER i ett parkeringshus?

För att våra produkter tål allt. Våra brunnar och rännor finns lagerlagda för alla typer av golv och för alla belastningsklasser. Skräddarsydda och kundanpassade speciallösningar utgör en stor del av vår tillverkning, och med en sammanlagd erfarenhet på flera decennier hjälper vi gärna till att projektera. Våra produkter för parkeringshus är lågbyggda, vandalsäkra och tål temperaturskillnader, och vi har en gedigen referenslista. 

Projektering garage

Vi hjälper dig!

På BLÜCHER har vi avvattningslösningar för alla vanligt förekommande golvtyper i parkeringshus och garage. I projekteringsguiden vi länkar till nedan visar vi en golvtyp per våning ihop med avvattningslösningar avsedda för just den typen av golv.

Alla brunnar och rännor vi visar upp är körbara, och den belastningsklass vi anger för varje brunn eller ränna avser det galler som är standard för just den avvattningslösningen. Önskas galler för tyngre belastning finns det i vårt övriga sortiment.

Samtliga rännor kan fås som avdunstningsrännor om så önskas. Alla våra avvattningslösningar kan kundanpassas, samt levereras i rostfritt, syrafast utförande enligt önskemål.

Här hittar du monteringsanvisningar för punkt- och linjeavvattning i garage och parkeringshus.

Till projekteringsguiden
Ränna i parkeringshus

Avvattning på alla plan i P-huset Svartmunken

När parkeringshuset Svartmunken skulle byggas i Halmstad var det med olika golvtyper på olika våningar. Vår säljansvarige för södra Sverige berättar;

- Utformningen av avvattningslösningar ser annorlunda ut beroende på golvtyp, och här behövdes brunnar och rännor som var anpassade efter de olika golvtyperna i parkeringshusets våningsplan. Kunden var i behov av en helhetslösning där avvattningen skulle tåla avrinning av tövatten från bilar som kört på saltade vägar, samtidigt som den skulle tåla påliggande sol. Produkterna behövde även vara körbara och tåliga för påbackning av bilar.

Läs hela case storyn här