BLÜCHER® HygienicPro håller bryggprocessen ren på Ängöl

Det effektiva flödet och den enkla installationen av HygienicPro® gjorde det till förstahandsvalet på Ängöl

HygienicPro_typemark_sq

Dela denna referensartikel

Industri

Livsmedels- och dryckesindustrin

Kategori

Installerade produkter:

Kund

Ängöl bryggeri

Plats

Kalmar, Sverige

Omfattning

En nybyggd bryggerianläggning på 1500 m2 behövde en avvattningslösning som kunde matcha högt ställda krav på funktion, drift och hygien.

Kundens behov

Efter att ha bryggt öl hemma i sin källare i flera år gjorde Johan Håkansson slag i saken 2010 och startade mikrobryggeriet Ängöl i ett gårdshus på Ängö i Kalmar. Under de senaste åren har öl från mikrobryggerier ökat enormt i popularitet, och det har gått bra för Ängöl. Så bra att de 2016 hade vuxit ur sitt gårdshus på Ängö och flyttat till större lokaler på fastlandet i Kalmar. När de nya lokalerna skulle inredas var Ängöl i behov av en kvalitetssäker avvattningslösning. Det behövdes ett avvattningssystem som klarade av höga flöden, och silkorgar med hög kapacitet som kunde samla in malt och humle.

Lösning

I Ängöls nybyggda bryggeri installerades produkterna BLÜCHER® HygienicPro och BLÜCHER® Channel 677.

Resultat

Mottagandet av Hygienic Pro-rännan var mycket positivt. Egenskaper hos rännan som uppskattades extra mycket var den stora silkorgen som skulle kunna samla upp humle och malt från ölbryggningen, den enkla rengöringen och hygienaspekten med öppna gallersidor och rundade hörn där ingen smuts kan fästa. Även kantfyllningen av rännans ram rönte stor uppskattning, då den gör rännan formstabil och förhindrar sprickor i golvet runt omkring den, vilket också bidrar till en bibehållen hygien. Också självrensningsfunktionen och den enkla installationen var faktorer som bidrog till att BLÜCHER Hygienic Pro blev förstahandsvalet för Ängöl.

Samarbetande företag

Multibygg och Förlösa Rör

Simon Hansson
Installatör
Förlösa Rör

“Jag blev förvånad över hur snabbt och enkelt det gick att installera brunnen. Allt gick väldigt smidigt till och produkterna som tillhandahölls av BLÜCHER var enkla att använda.”