BLÜCHER® hjälper till med brandförsvaret i Kalmar, Sverige

BLÜCHERs golvbrunnar och rännor för industri och garage valdes när Kalmar kommun investerade i en ny brandstation.

BLUCHER_drain_typemark

Dela denna referensartikel

Industri

Myndigheter och militär,
andra industrier

Kategori

Installerade produkter:

Kund

Kalmar kommun

Plats

Kalmar, Sverige

Omfattning

Det behövdes rännor och brunnar för den 6000 kvadratmeter stora brandstationens olika avdelningar, från rännor i avspolningshallen för brandbilarna till mindre brunnar i duschrummen.

Kundens behov

Behovet av en ny brandstation i Kalmar hade funnits länge. Den gamla brandstationen byggdes för över hundra år sedan då utryckningarna skedde med häst och vagn. På den tiden brandstationen byggdes låg den i utkanten av staden, men allt eftersom Kalmars centrum växte och byggdes ut, hamnade brandstationen till slut mitt i stadskärnans centrum. En ny, modernare brandstation behövde byggas några kilometer utanför stadens centrum, bort från stadskärnans alla trafikljus och i direkt anslutning till motorvägen.

Lösning

Ramböll i Malmö gjorde de tekniska ritningarna efter ett möte där BLÜCHER deltagit, och installationen gjordes av ACE VS Teknik AB i Kalmar.

"Vi samarbetar ofta med BLÜCHER", säger Christer Jonsson, projektledare på ACE. "Vi vill samarbete med lokala företag och vi uppskattar det extra värde vi får av att BLÜCHER har sitt kontor här i staden. En annan bra sak med att använda BLÜCHERs produkter är att de har snabba leveranser. Det är aldrig något problem med att få varor till anläggningen."

Resultat

Den nya brandstationen i Kalmar stod färdig 2017 med brunnar och rännor från BLÜCHER i flera olika avdelningar. Rännor installerades i hallen där brandbilarna står parkerade medan de väntar på att användas, extra breda rännor installerades i tvätthallen där brandbilarna spolas rena efter utryckning och mindre brunnar och rännor installerades i duschrummen. 

Christer Jonsson
Projektledare
ACE

“Vi samarbetar ofta med BLÜCHER. Vi vill samarbeta med lokala företag och vi uppskattar det extra värde vi får av att BLÜCHER har sitt kontor här i staden. En annan bra sak med att använda BLÜCHERs produkter är att de har snabba leveranser. Det är aldrig något problem med att få varor till anläggningen.”