Case story Ängöl

Efter att ha bryggt öl hemma i sin källare i flera år gjorde Håkan Johansson slag i saken 2010 och startade mikrobryggeriet Ängöl i ett gårdshus på Ängö i Kalmar. Under de senaste åren har öl från mikrobryggerier ökat enormt i popularitet, och det har gått bra för Ängöl. Så bra att de nu 2016 har vuxit ur sitt gårdshus på Ängö och flyttat till större lokaler på fastlandet i Kalmar. 

När de nya lokalerna skulle inredas var Ängöl i behov av en kvalitetssäker avvattningslösning. I ett möte mellan bryggeriet, fastighetsägaren, installatören Multibygg och rörmokarfirman Förlösa Rör var BLÜCHER inbjudna att demonstrera den bästa möjliga avvattningslösningen för ändamålet. Mottagandet av Hygienic Pro-rännan var mycket positivt. Egenskaper hos rännan som uppskattades extra mycket var den stora silkorgen som skulle kunna samla upp humle och malt från ölbryggningen, den enkla rengöringen och hygienaspekten med öppna gallersidor och rundade hörn där ingen smuts kan fästa. Även kantfyllningen av rännans ram rönte stor uppskattning, då den gör rännan formstabil och förhindrar sprickor i golvet runt omkring den, vilket också bidrar till en bibehållen hygien. Också självrensningsfunktionen och den enkla installationen var faktorer som bidrog till att BLÜCHER Hygienic Pro blev förstahandsvalet för Ängöl.

 

”Det var förvånansvärt enkelt att installera rännan”, berättar Simon Hansson på Förlösa Rör som ansvarade för monteringen.

 

”Allt gick smidigt”, fortsätter han, ”Och produkterna som levererades från BLÜCHER var lätta att jobba med”. 

 

Projektfakta:

Kund: Ängöl

Byggfirma: Multibygg

Rörmokare: Förlösa Rör

Produkter: BLÜCHER Hygienic Pro och BLÜCHER Channel 677

Lokalens storlek: ca 1500m²

Byggtid: februari – juni 2016

Stad: Kalmar

 

 

News

Gå till arkivet ->