Behandlingssystem för avloppsvatten i marininstallationer

Rena och hygieniska miljöer i kabiner, kök och sanitära anläggningar är viktigt för effektiviteten och välbefinnandet ombord. Rätt behandlat rostfritt stål har en unik slät yta som garanterar maximal flödeskapacitet och förstklassig hygien. Tack vare att ytan inte är sträv, blir bakteriell tillväxt på rostfritt stål avsevärt lägre än på t.ex. plast och vanliga stålytor. BLÜCHER:s behandlingssystem i rostfritt stål för avloppsvatten har bevisat sin funktionalitet och pålitlighet med cirka 3 000 000 meter rör på drygt 2 000 fartyg.

En avvattningslösning för alla däckkonstruktioner
BLÜCHER har utvecklat ett komplett behandlingssystem för avloppsvatten, med avvattningsrännor, golvbrunnar, rör och rördelar för användning ombord på passagerarfartyg, yachter, handels- och örlogsfartyg samt offshore-plattformar. Produkterna i rostfritt stål har utvecklats i ett modulsystem som ger en optimal lösning för alla däckkonstruktioner. Produkterna står emot stora vibrationssvängningar och fungerar inom en bred temperaturskala.

Lämpligt för svart- och gråvattensystem
Rörledningssystemet BLÜCHER® EuroPipe med muff och slätända väger lite, är enkelt att installera och fullständigt utbytbart mellan vakuum- och självfallssystem. I svart- och gråvattensystem kan BLÜCHER® EuroPipe installeras från sanitetsrördelarna till ventilerna före avloppstankarna och dessutom förhindras då spridningen av brand både uppåt och nedåt.

Godkänd av ledande internationella klassificeringsmyndigheter BLÜCHER:s behandlingssystem för avloppsvatten har godkänts av ledande internationella klassificeringsmyndigheter som ABS, BUREAU VERITAS, Lloyds Register, NK, DNV, Gl, RINA och USCG. Dessutom är produkterna brandtestade och MED-/USCG-godkända för klass A0-A60.

News

Gå till arkivet ->